0 гласа
2.6k прегледа
попитан от
етикетиран отново от
здравейте искам да работя в турция и по-точно в анкара . Знам,че трябва работна виза ,но преди да съм си намерила работа как да кандидатствам за нея ? Четох някъде ,че срока е 2 месеца одобрението от консулството е как ,ако си намеря работа ще ме чакат 2 месеца работодателите в Турция ,нали за това ме наемат,за да почна веднага? Искам да попитам също само от фирма ли трябва да имам договор за работа на ,което въз основа на това ще подам документи за издаване на работна виза ,а ако искам да работя при частно лице,например да почиствам къщи какъв трябва да е договора ,който ще имам сключен със собственика,за да бъде предоставен съответно в посолството и министерството там в турция ? Със фирма по-трудно ще намеря начин ,а имам приятели,които могат да ме уредят да започна с почистване ,а собствениците нямат фирма какво да направя ,за да се сдобия с работна виза? моля някой да ме посъветва какво да направя?
Сподели:

3 отговори

0 гласа
отговорени от (167 точки)
Има малко информация на сайта на Министерството на външните работи: http://www.mfa.bg/bg/91/pages/menu/508 , но предполагам, че вече може и да си я прочела.

Тъй като можеш свободно да влезнеш и да стоиш 90 дни в Турция като турист, ако имаш познати там - защо не отидеш при тях и да видиш как стоят нещата на място - много е голяма вероятността като си там работодателите да ти съдействат пред властите.
0 гласа
отговорени от
ясно иване,това е така,но не е сигурно дали работодателите ще съдействат пред властите!  Доколкото знам от посолството на турция тук в бг искат писмо от работодателя ми ,който ще ме наеме ,аз попитах дали е по-облекчен начина за получаване на визата ,ако работя при частно лице ,защото така ще бъде най-добре. Иначе всичко прочетох ,изчетох в сайтовете на МВР
коментиран от (167 точки)
Дано някой, който се е сблъсквал с проблема види въпроса и ти даде информация. Аз бих се пробвал на място.
0 гласа
отговорени от
редактиран от

Това е преобразувано в самостоятелен въпрос, виж първия коментар.

А има ли представа някой за колко време стават готови турските работни визи, след като вече са подадени?

попитан 2015 март 26 от (167 точки)
0 гласа
За колко време стават работните визи за Турция?
коментиран от (167 точки)
Правя го на самостоятелен въпрос.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.

Подобни въпроси

0 гласа
0 отговори
Тръгвате на път, но имате въпрос? Задайте го тук и ще получите точен отговор. Или помогнете на някой като отговорите вие :)

98 въпроса

112 отговори

14 коментари

166k потребителя

...