+1 глас
723 прегледа
попитан от
В какво състояние е прохода Кричим - Девин и нормално ли се кара по него? Настилката добре ли е, много движение ли има и труден ли е за каране?
Сподели:

1 отговор

0 гласа
отговорени от (167 точки)
Пътят м/у Кричим и Девин е едно невероятно красиво място, ждрело заобиколено от високи и страховити скали, а някъде долу под пътя се нижат няколко язовира.

Самият път е тесен и изпълнен със завои, а и разстоянието между тези два града е близо 60 км. Ако човек тръгне по него, определено трябва да кара внимателно: освен завоите и стесняванията, на места настилката е лоша или отнесена от дъждове. Допълнително усложнение е честото падане на скали на пътното платно, които могат да са много неприятна изненада.

От стената на яз. "Цанков Камък" до Девин пътя е изцяло нов и много приятен за каране, стига човек да не се увлича, като и тук трябва да се внимава за скали по пътя.

Хубавото е, че движението по този път не е натоварено, а и видимостта в повечето случаи е добра, така че наистина човек може да вложи малко внимание и да се радва хем на величествените гледки, хем на приятен планински път.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.

Подобни въпроси

0 гласа
1 отговор
попитан 2014 август 16 от Митко
Тръгвате на път, но имате въпрос? Задайте го тук и ще получите точен отговор. Или помогнете на някой като отговорите вие :)

98 въпроса

112 отговори

14 коментари

167k потребителя

...