+1 глас
299 прегледа
попитан от
Ако отивате за 1 седмица някъде в чужбина на почивка, какво е по-удобно за вас да носите - компактен фотоапарат, който да не ви пречи много докато обикаляте или хубав голям апарат с 2-3 обектива, който тежи, но с който можете да направите много по-добри снимки?
Сподели:

4 отговори

+1 глас
отговорени от (8 точки)
Аз лично нося нещо средно като вариант - не е компактен, но не и със сменяема оптика - Konica Minolta Z10. Достатъчно голям обектив, за да влиза достатъчно светлина, ръчни настройки - за мен лично прави достатъчно добри снимки и незабравими спомени при пътуване.
0 гласа
отговорени от
Телефон, фенерче, фотоапарат, устройство за достъп до интернет - НЕ! Просто избирам телефона си така че да не ми се налага да имам фотоапарат (или някое от споменатите устройства) а и понеже съм далеч от идеята за професионални снимки. Поради тази причина смених няколко марки (HTC, Samsung, Nokia) и според мнението ми абсолютните лидери са SonyEricsson, моделите с Carl Zeiss оптика.
0 гласа
отговорени от (167 точки)
За комбинацията пътуване - качествени снимки много подходящ избор е някой от безогледалните фотоапарати - вече има доста такива модели на Sony, Olympus, Panasonic, NIkon.. Към тях можете да сложите някой обектив с по-късно фокусно разстояние (така или иначе много оптично приближение няма да ви потрябва) и така да имате хубав апарат с ниско тегло и компактно тяло.

Допълнително в багажа може да носите и втори обектив, та ако искате да се развихрите - да се разходите някой път и с него.
0 гласа
отговорени от
редактиран от
Panasonic Lumix DMC-TZ30 :) яката работа сапунерка.

Ако говорим за истинско обикаляне (примерно Барселона за 2 дни, Индия за 15 и т.н.) мисля, че DSLR-ите не са най-добрия вариант. Големи, тежки, набиват се на очи и изискват време. Ако на ден обикаляш 15км. и виждаш десетки забележителности, човек няма време за това, а ако си на автоматичен режим с един обектив, снимките често стават по отвратителни от висок клас сапунерки.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.

Подобни въпроси

0 гласа
0 отговори
Тръгвате на път, но имате въпрос? Задайте го тук и ще получите точен отговор. Или помогнете на някой като отговорите вие :)

98 въпроса

112 отговори

14 коментари

164k потребителя

...