0 гласа
188 прегледа
попитан от
Къмпингите имат ли категории, както хотелите си имат звезди? Има ли къмпинги, които са 3, 4, 5 звезди и ако да - какво включва това?
Сподели:

1 отговор

0 гласа
отговорени от
В различните държави е различно. Мисля, че има и някаква европейска директива, оказваща в общи линии условията на които трябва да отговаря даден къмпинг за да попадне в по-висока категория. Тези условия обаче не са задължителни и изобщо не са толкова разпространени, както е при хотелите.

В някои държави има институции или организации, които имат ролята да категоризират местата за къмпинг, като се използва познатата от хотелите система със звезди. В Хърватска и Франция, например, къмпингите имат от 1 до 4 звезди, като те се определят на база удобства в къмпинга - наличие на топла вода в баните, достъп до електричество, осветеност на къмпинга, охрана и други.

В Швеция, в допълнение към звездите, използват по-сложна система с блокчета в различни цветове, които показват представянето на къмпинга по различни показатели - хигиена, околна среда, обслужване, възможност за почивка и допълнителни дейности.

В България къмпингите също могат се кичат със звезди, но са предвидени две категории - една и две звезди. Доколко категоризацията се следи обаче е много спорен въпрос.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.

Подобни въпроси

0 гласа
0 отговори
Тръгвате на път, но имате въпрос? Задайте го тук и ще получите точен отговор. Или помогнете на някой като отговорите вие :)

98 въпроса

112 отговори

14 коментари

164k потребителя

...