+1 глас
8.5k прегледа
попитан от
След няколко дни ще има Международна обиколка на Беласица. Мисля да се включа и аз, но нямам идея колко е трудна и дали съм достатъчно подготвен. Колко е трудна, става ли за по-спорадично каращи колело хора?
Сподели:

3 отговори

0 гласа
отговорени от (167 точки)
Бил съм веднъж на обиколката и мога да я определя като средно трудна по натоварване. Теренът е равен и двата дни, изминалите километри са по около 90 на ден. Ще ти трябва някаква подготовка, ако си имал дни в които си въртял поне 50-60 км ще е много добре.

Организацията е добра, през цялото време има съпровод от коли с базова техническа помощ, вода и съхранение на багаж, линейка. Хората са приятни, природата също е хубава.

Все пак - след като обиколиш цяла беласица за 2 дни ще си бъдеш уморен, няма как. Препоръчвам да използваш шосейни гуми - доса по-леко ще ти е.
+1 глас
отговорени от
Обиколката на Беласица си е трудна, не заблуждавайте хората които нямат подготовка че е лесно.

Първия ден в Македония е доста изморително с двете огромни изкачвания от по 10 км преди Валандово и преди Дойранското езеро.

Най-лошото е че тези изкачвания са в края когато сме изморени а не в началото на маршрута когато сме свежи. Освен това се пада да се катерят в следобеда когато са най-големите горещини.

Темпото налагано от организаторите си е високо защото не им се заимава да чакат най-бавните.

Въобще ако нямате хубаво колело, екипировка и подготовка - не тръгвайте!
+1 глас
отговорени от
Къде ги видяхте тези изкачвания по 10км.
Също я определям като средна, а за хора, които очакват да я вземат с лекота, а всъщност не са пипали колело ще е тегаво отвсякъде. Все пак не опиташ ли няма как да усетиш, а в такава атмосфера си заслужава! От София тръгват от Велоразходка, много организирани с бус, който носи багажа и не мъкнеш раници на гръб.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.

Подобни въпроси

Тръгвате на път, но имате въпрос? Задайте го тук и ще получите точен отговор. Или помогнете на някой като отговорите вие :)

98 въпроса

112 отговори

14 коментари

164k потребителя

...